Dzisiaj kolejny rozdział diety: przepis na następne 7 dni. Dieta jest bardzo bogata i zróżnicowana w warzywa, owoce, ryby, mięso, orzechy, nasiona i zboża. Każdy może znaleźć coś dla siebie. My nie narzekamy, czujemy się dobrze i zdrowo. Dostarczamy w odpowiednich ilościach wszystkie niezbędne produkty odżywcze. A jakie to przynosi efekty na wadze zobaczycie po lekturze kolejnego tekstu na blogu, podsumowującego ostatni tydzień odchudzania. Smacznego! :)

Dzień 8

Śniadanie:

  • Sok pomidorowy,
  • Chleb ze śruty pszennej,
  • Łosoś wędzony,
  • Surówka z kiszonego ogórka, cebuli, czosnku i szczypiorku,
  • Napój z owoców dzikiej róży,
  • Jabłko

II Śniadanie:

  • Dip jogurtowo-koperkowy,
  • Kawałki marchwi, melona, selera naciowego.

Obiad:

  • Zupa fasolowa,
  • Wołowina z papryką po azjatycku,
  • Surówka z mieszanych warzyw,
  • Napój jabłkowo-porzeczkowy.

Podwieczorek:

  • Sałatka z kalafiora z ziarnami słonecznika.

Kolacja:

  • Omlet ze szpinakiem,
  • Surówka z cykorii i marchwi,
  • Napój z cytryny.

Dzień 9

Śniadanie:

  • Napój z grejpfruta,
  • Muesli z orzechami, jabłkiem i jogurtem,
  • Chleb chrupki,
  • Jajecznica ze szczypiorkiem,
  • Zielona sałata z kefirem,
  • Kiwi.

II Śniadanie:

  • Tarta marchew z siemieniem lnianym i sokiem cytrynowym.

Obiad:

  • Zupa grzybowa z ciecierzycą,
  • Budyń z sera twarogowego i warzyw,
  • Sok pomidorowy,
  • Surówka z buraczków i jabłek,
  • Kompot z dyni i suszonych śliwek.

Podwieczorek:

  • 2 jabłka ,
  • 3 orzechy włoskie.

Kolacja:

  • Pomidory faszerowane mięsem,
  • Sałatka ze szpinaku z pomarańczą,
  • Napój z owoców dzikiej róży.

Dzień 10

Śniadanie:

  • Sok wielowarzywny,
  • Chleb wieloziarnisty,
  • Pasta z tuńczyka i włoszczyzny,
  • Surówka z marchwi i chrzanu.
  • Owoce jagodowe.

II Śniadanie:

  • Twaróg ze szczypiorkiem,

DSCN5649

  • Kiwi.

Obiad:

  • Zupa porowa z zieleniną,
  • Gulasz wołowy z warzywami,
  • Surówka z kiszonej kapusty,
  • kompot z jabłek.

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z ogórkiem i koperkiem.

Kolacja:

  • Brokuły z jajkiem,
  • Sałatka pomidorowa z cebulą,
  • Herbata z mlekiem.

Dzień 11

Śniadanie:

  • Napój z selera i żurawin,
  • Chleb korzenny,
  • Pasta z orzechów, sera twarogowego ze szczypiorkiem,
  • Sałatka z pomidorów i kiszonych ogórków,
  • Owoce jagodowe.

II Śniadanie:

  • Surówka wielowarzywna z mielonym siemieniem lnianym,
  • Orzechy.

Obiad:

  • Zupa selerowa,
  • Kurczak duszony w sosie pomidorowo-paprykowym,

DSCN5669

  • Surówka z ogórków i koperku,
  • Napój z mięty.

Podwieczorek:

  • Napój z kwasu buraczanego,
  • Sałatka pomidorowa z ziarnami słonecznika.

Kolacja:

  • Sandacz w sosie szczypiorkowym z pomidorami,
  • Jarzynka z groszku,
  • Kompot z jabłek.

Dzień 12

Śniadanie:

  • Napój z aronii i jabłek,
  • Płatki owsiane pełnoziarniste zmielonym siemieniem lnianym, jogurt.

II Śniadanie:

  • Surówka z marchwi, jabłek i chrzanu z ziarnem słonecznika.

Obiad:

  • Barszcz czysty fasolą,
  • Dorsz duszony z warzywami,
  • Surówka z cebuli,
  • Napój z melisy.

Kolacja:

  • Sałatka z cykorii i szynki,
  • Chleb pełnoziarnisty z pastą z soi,
  • Herbata ziołowa.

Dzień 13

Śniadanie:

  • Napój z pomidorów, selera i soku z kiszonej kapusty,
  • Chleb cebulowy,
  • Pasta z kurczaka z jogurtem i ananasem,
  • Sałatka z cukinii i pomidorów,
  • Herbatka z pokrzywy,
  • Mandarynka.

II Śniadanie:

  • Winogrona,
  • 10 migdałów.

Obiad:

  • Kapuśniak z fasolą szparagową,
  • Budyń z mięsa i szpinaku,
  • Sos pomidorowy,
  • Surówka z selerów naciowych,
  • Pieczone jabłko.

Podwieczorek:

  • Dip jogurtowo-pomidorowy, kawałki ogórka, selera naciowego, zielonej papryki.

Kolacja:

  • Pory zapiekane z serem,
  • Jarzynka z buraków ćwikłowych,
  • Chleb chrupki,
  • Zielona herbata.

Dzień 14

Śniadanie:

  • Napój z maślanki,
  • Ryż brązowy zapiekany z jabłkiem, rodzynkami z twarogiem,
  • Surówka  z marchwi i jabłka,
  • Herbata miętowa,
  • Owoce jagodowe.

Obiad:

  • Zupa z brokułów,
  • Filet z tuńczyka z cukinią,
  • Surówka z selera, marchwi z orzechami,
  • Napój z żurawin.

Podwieczorek:

  • Sałatka wielowarzywna z ziarnami słonecznika.

Kolacja:

  • Fasolka z mięsem po chłopsku,
  • Chleb pełnoziarnisty,
  • Zielona sałata z kefirem,
  • Napój grejpfrutowy.