Dzień 15

Śniadanie:

  • Sok pomidorowy,
  • Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewkami,
  • Surówka z selera naciowego,
  • 1 kawałek chleba wielozianistego,
  • 1/2 grejpfruta.

II śniadanie:

  • jogurt naturalny z jagodami.

Obiad:

  • Kapuśniak ze świeżej kapusty,
  • Pierś kurczaka z nadzieniem czosnkowym,
  • Surówka z mieszanych warzyw,
  • Napój z mięty.

Podwieczorek:

  • Winogrona,
  • 10 migdałów.

Kolacja:

  • Pasta z soczewicy (przepis już niedługo na blogu),
  • Zielona herbata,
  • 2 kawałki chleba żytniego chrupkiego,
  • Sałatka z pomidora z cebulą.

Dzień 16

Śniadanie:

  • Sok wielowarzywny,
  • Łosoś wędzony,
  • 1 kawałek chleba żytniego,
  • Surówka ze świeżego ogórka z koperkiem,
  • Kawa zbożowa.

II śniadanie:

  • sałatka owocowa (pomarańcza, grejpfrut i kiwi).

Obiad:

  • Wołowina z warzywami na szybko,
  • Sałata z kefirem i sezamem,
  • Napój z aronii,
  • Barszcz ukraiński.

DSCN5888

 

Podwieczorek:

  • Gruszka,
  • 10 orzechów laskowych.

Kolacja:

  • Omlet z warzywami,
  • Sałatka z kabaczków,
  • Herbata ziołowa.

Dzień 17

Śniadanie:

  • Muesli z tartym jabłkiem, chudym mlekiem,
  • Kawa zbożowa.

II śniadanie:

  • pasta rybna,
  • 1 kawałek chleba pełnoziarnistego.

Obiad:

  • Zupa z zielonego groszku,
  • Papryki faszerowane mięsem,
  • Kompot śliwkowy.

Podwieczorek:

  • Jabłko pieczone.

Kolacja:

  • Kurczak po chińsku (przepis już niedługo na blogu),
  • Kolorowa surówka z kapustą,
  • Woda z cytryną i miętą.

Dzień 18

Śniadanie:

  • Jajecznica ze szczypiorkiem,
  • Sałata z pomidora i ogórka kiszonego,
  • Napój z owoców dzikiej róży.

II śniadanie:

  • Jabłko,
  • 3 orzechy włoskie.

Obiad:

  • Zupa porowa,
  • Kurczak duszony,
  • Surówka z kapusty kiszonej i jabłka,
  • Sok jabłkowy.

Podwieczorek:

  • Jogurt z siemieniem lnianym i słonecznikiem,

Kolacja:

  • Czerwona pasta z ciecierzycy (przepis już niedługo na blogu),
  • 1 kawałek chleba wieloziarnistego,
  • Surówka z porów,
  • Napój z jagód.

 Dzień 19

Śniadanie:

  • Pasta z awokado,
  • 2 kromki chleba żytniego,
  • Sałata roszpunka z pomidorami,
  • Napój pomarańczowy,
  • Herbata z melisy.

II śniadanie:

  • Sałatka z grejpfruta z orzechami,

Obiad:

  • Żurek z kiełbasą, pieczarkami i jajkiem,
  • Cukinia faszerowana,
  • Napój z jagód.

Podwieczorek:

  • Truskawki,

Kolacja:

  • Zapiekany łosoś w folii,
  • Sałata lodowa z ogórkiem i pomidorami,
  • Jabłko.

Dzień 20

Śniadanie:

  • Twaróg z rzodkiewkami,
  • 2 kawałki chleba chrupkiego żytniego,
  • Kawałki papryki i ogórka,
  • Herbata ziołowa.

II śniadanie:

  • Pomarańcza,
  • 10 orzechów nerkowca.

Obiad:

  • Zupa pomidorowa,
  • Kotleciki z soczewicy czerwonej (przepis już niedługo na blogu),
  • Kalafior gotowany ze szczypiorkiem.

DSCN5615

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z malinami.

Kolacja:

  • Pory zapiekane z serem,
  • Sałata roszpunka ze słonecznikiem,
  • Kiwi,
  • Herbata ziołowa.

Dzień 21

Śniadanie:

  • Kawa zbożowa,
  • 2 jajka na twardo,
  • 1 kawałek chleba żytniego,
  • Pomidory z cebulą,
  • Sok jabłkowy.

II śniadanie:

  • 2 marchewki,

Obiad:

  • Krem z warzyw,
  • Ryba na porze z brokułami,
  • Kompot z jabłek.

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z orzechami,
  • Kiwi.

Kolacja:

  • Sałatka orientalna,
  • 2 kawałek chleba pełnoziarnistego z masłem czosnkowym,
  • Herbata malinowa.