Dobrnęlismy do końca kolejnej diety! To już szósty i ostatni tydzień regeneracji, którą zakończyliśmy w ostatni piątek. Wkrótce tekst podsumowujący całą dietę regeneracyjną. A tymczasem możecie sprawdzić i sami wcielać w życie to co zjedliśmy przez ostatnie siedem dni. Smacznego!

Dzień 36

Śniadanie:

  • Sok pomarańczowy,
  • Chleb wieloziarnisty,
  • Jajecznica ze szczypiorkiem bez tłuszczu,
  • Surówka z marchwi, korzenia pietruszki i selera,
  • Herbata ziołowa.

II Śniadanie:

  • Kefir z truskawkami, bananem i rodzynkami.

Obiad:

  • Zupa kapuśniak z warzywami,
  • Cukinia nadziewana mięsem drobiowym,
  • Sałata z liści szpinaku, szczawiu i zielonych liści sałaty z olejem z prażonych ziaren sezamu,
  • Napój wiśniowy.

Podwieczorek:

  • Jabłko,
  • 10 orzechów laskowych.

Kolacja:

  • Ryba wędzona,
  • 2 kawałki chleba żytniego chrupkiego,
  • Sałatka z pomidorami, szczypiorkiem i cebulą,
  • Herbata miętowa.

Dzień 37

Śniadanie:

  • Plastry łososia wędzonego,
  • Chleb pełnoziarnisty,
  • Sałatka z czerwonej papryki i ogórka kiszonego,
  • Sok grejpfrutowy,
  • Kawa zbożowa z mlekiem.

II Śniadanie:

  • Chude mleko z granolą,
  • Owoce jagodowe.

Obiad:

  • Botwinka ze świeżych liści buraków,
  • Kurczak zapiekany w torebce do pieczenia z warzywami,
  • Surówka z marchwi i czarnej rzodkwi,
  • Napój miętowy.

DSCN6129

Podwieczorek:

  • Gniecione truskawki z kefirem,
  • 10 orzechów nerkowca.

Kolacja:

  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego,
  • 2 jajka na twardo,
  • Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i papryki polana oliwą z oliwek tłoczoną na zimno,
  • Herbata ziołowa.

Dzień 38

Śniadanie:

  • Pasta z twarogu i rzodkiewek,
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego,
  • Sałatka z cukinii i ogórka,
  • Herbatka z kopru włoskiego.

II Śniadanie:

  • Winogrona,
  • 3 orzechy włoskie.

Obiad:

  • Zupa szczawiowa z jajkiem,
  • Szaszłyki z kurczakiem i warzywami,

DSCN5732

  • Sałata z liści zielonej sałaty z jogurtem naturalnym i ziarnami dyni,
  • Woda mineralna z miętą i cytryną.

Podwieczorek:

  • Arbuz.

Kolacja:

  • Pasta z ryby z pomidorami,
  • Chrupki chleb żytni,
  • Surówka z marchwi, porów i selera naciowego,
  • Zielona herbata.

Dzień 39

Śniadanie:

  • 2 kromki chleba makrobiotycznego,
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
  • Sok z marchwi,
  • Herbata rumiankowa.

II Śniadanie:

  • Jogurt z truskawkami,
  • 10 migdałów.

Obiad:

  • Zupa grochowa,
  • Ryba z warzywami na parze,
  • Szpinak,
  • Surówka z selera naciowego i kiełkami soji,
  • Napój z czarnej porzeczki.

Podwieczorek:

  • Kiwi.

Kolacja:

  • Wędlina drobiowa,
  • Pieczywo żytnie chrupkie,
  • Sałatka z sałaty roszponki, suszonych pomidorów, czerwonej cebuli i oliwek z sosem vinegret,
  • Herbata ziołowa.

Dzień 40 

Śniadanie:

  • Pasta z chudego twarogu ze szczypiorkiem,
  • Surówka z rzodkiewki, liści szpinaku i zielonych liści sałaty z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno,
  • 2 kromki chrupkiego chleba żytniego,
  • Herbata zielona.

II Śniadanie:

  • Muesli orzechowe z płatkami owsianymi.
  • Brzoskwinia.

Obiad:

  • Zupa wiśniowa,
  • Leczo z mięsem z indyka,
  • Sałatka z pomidorami, ogórkiem kiszonym i cebulą,
  • Kompot z agrestu.

Podwieczorek:

  • Jogurt naturalny z owocami jagodowymi.

Kolacja:

  • 2 kromki pieczywa razowego,
  • Pasta rybna,
  • Sałatka papryki,
  • Herbata ziołowa.

Dzień 41

Menu urodzinowe – w najbliższym wpisie.

bolo1

Dzień 42

Śniadanie:

  • Pasta sojowa,
  • 2 kawałki chleba żytniego chrupkiego,
  • Sałata z kapusty chińskiej i oliwkami,
  • Sok jabłkowy.

II Śniadanie:

  • Jogurt naturalny z siemieniem lnianym i ziarnami słonecznika,
  • Grejpfrut.

Obiad:

  • Zupa pomidorowa,
  • Zielona fasola z wołowiną,
  • Surówka z ogórka,
  • Napój z aronii.

Podwieczorek:

  • Melon,
  • 3 orzechy włoskie.

Kolacja:

  • Pasta z soczewicy,
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego,
  • Surówka z kiszonej kapusty,
  • Herbata miętowa.