Jadłospis diety oczyszczającej dr Ewy Dąbrowskiej

Dzień 1

Śniadanie:

  • Napój z kiszonych buraków z koperkiem i czosnkiem,
  • Surówka z pomidorów z cebulą i ogórkiem kiszonym ze szczypiorkiem,
  • Surówka z białej kapusty z jabłkiem,
  • Napój z melisy.

II Śniadanie:

  • Gotowany burak pokrojony w plastry,
  • Sok z marchwi.

Obiad:

  • Zupa z zielonego groszku,
  • Sałatka z gotowanej kapusty kiszonej z pomidorami i porami,
  • Sok z czarnej porzeczki.

Podwieczorek:

  • Sałata z selera, jabłka i rozgotowanych śliwek suszonych z kapustą pekińską,
  • Mus z pomidorów i jabłek,
  • Grejpfrut.

Kolacja:

  • Przecier z jabłek gotowanych z przetartymi truskawkami na ciepło,
  • Sałatka z pomidorów, zielonej papryki i cebuli ze szczypiorkiem,
  • Surówka z kapusty pekińskiej ze świeżym ogórkiem, cebulą, koperkiem,
  • Napój z owoców dzikiej róży.

Dzień 2

Śniadanie:

  • Napój z kiszonej kapusty z zieloną pietruszką,
  • Gotowana brukselka z kalarepką i koperkiem,
  • Surówka z marchwi z jabłkiem,
  • Jabłko pieczone,
  • Herbata ziołowa.

II Śniadanie:

  • Sałatka z białej kapusty z zieloną papryką, morelami i koperkiem z sosem winegret,
  • Sok z marchwi i jabłka.

Obiad:

  • Zupa jarzynowa z ogórkiem kiszonym,
  • Gołąbki z nadzieniem jarzynowym z sosem pomidorowym,
  • Sałatka z pomidorów ze szczypiorkiem,
  • Kompot z jabłek i moreli.

Podwieczorek:

  • Sałatka z kiszonej kapusty z jabłkiem i rozgotowanym śliwkami suszonymi,
  • Owoce kiwi,
  • Napój z jabłek z miętą,

Kolacja:

  • Sałatka z gotowanych buraków z cebulą i jabłkiem na ciepło,
  • Surówka z białej kapusty z ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną i koperkiem,
  • Sałatka z pomidorów z cebulą i szczypiorkiem,
  • Herbatka z melisy.

 

Dzień 3

Śniadanie:

  • Sok z marchwi z cytryną,
  • Barszcz kiszony z czosnkiem i koperkiem na ciepło,
  • Sałatka z cukinii, białej kapusty, papryki z sosem winegret.

II Śniadanie:

  • Surówka z marchwi i jabłka z cytryną,
  • Sok z grejpfruta.

Obiad:

  • Zupa szpinakowa z jarzynami,
  • Sałatka z cukinii, kapusty włoskiej, papryki, pora z koperkiem,
  • Sok z porzeczek.

Podwieczorek:

  • Sałatka z ogórka świeżego i kiszonego z cebulą, z koperkiem i miętą,
  • Grejpfrut pokrojony w kostkę.

Kolacja:

  • Napój z jabłka i czarnej rzepy,
  • Sok z kiszonych ogórków,
  • Sałatka z ogórka kiszonego, cebuli, pomidora ze szczypiorkiem,
  • Sałatka z pomarańczy, kiwi i czarnej rzepy
  • Jabłko pieczone z cynamonem.

Dzień 4

Śniadanie:

  • Barszcz kiszony z czosnkiem i koperkiem na ciepło,
  • Sok z marchwi, jabłek i mięty,
  • Sałatka z selera naciowego, pomidorów, papryki i koperku,
  • Sałatka z podgotowanej białej kapusty, pokrojonej w płatki gotowanej marchwi, pietruszki, selera z zieloną pietruszką i majerankiem na ciepło,
  • Herbatka owocowa.

II Śniadanie:

  • Surówka z marchwi i jabłka z cytryną,
  • Pieczone jabłko.

Obiad:

  • Zupa jarzynowa z pomidorami;
  • Mus z gotowanej kalarepki, jabłka i truskawek na ciepło,
  • Sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku,
  • Sok z jabłek i kiwi.

Podwieczorek:

  • Sałatka z kapusty pekińskiej, gotowanej marchwi, jabłek, papryki i świeżego ogórka,
  • Mus z gotowanych jabłek,
  • Napój z pomarańczy.

Kolacja:

  • Bigos jarski
  • Kapusta z pomidorami i cebulą na ciepło,
  • Sałatka z selera, jabłka, kiwi i pomarańczy,
  • Sałatka z kiszonych ogórków, cebuli i gotowanych suszonych śliwek,
  • Surówka z marchwi i jabłka z cytryną,
  • Napój z mięty.

Dzień 5

Śniadanie:

  • Barszcz kiszony z czosnkiem i koperkiem na ciepło,
  • Sok z marchwi i kiwi,
  • Gotowany brokuł,
  • Sałatka z kiszonej kapusty, gotowanego buraka i cebuli.

II Śniadanie:

  • Surówka z białej rzodkwi, papryki, kiwi,jabłka z zieloną pietruszką.

Obiad:

  • Zupa krem z warzyw na ciepło,
  • Papryka faszerowana mielonymi gotowanymi warzywami duszona z sosem pomidorowym,
  • Napój z owoców dzikiej róży.

Podwieczorek:

  • Surówka z zielonej sałaty, kalafiora, pomidorów, rzodkiewki, szczypiorku z czosnkiem,
  • Kiwi.

Kolacja:

  • Zupa z zielonego groszku,
  • Kapusta biała gotowana z papryką i koperkiem,
  • Surówka z cukinii, świeżego ogórka i rzodkiewki z czosnkiem i szczypiorkiem,
  • Sałatka z pomidorów, cebuli, suszonych śliwek, ogórka kiszonego z koperkiem i czosnkiem,
  • Sok z buraków, selera i jabłek,
  • Kiwi i jabłko.

 Dzień 6

Śniadanie:

  • Sok z pomarańczy, marchwi i jabłka,
  • Brukselka z papryką i kalarepą z koperkiem duszona na ciepło,
  • Surówka z ogórka świeżego, kiszonego z cebulą, suszonymi śliwkami, czosnkiem, bazylią.

II Śniadanie:

  • Surówka z porów z jabłkiem i marchewką,
  • Kiwi.

Obiad:

  • Barszcz z kiszonych buraków z warzywami,
  • Cukinia nadziewana warzywami w sosie pomidorowym,
  • Surówka z papryki, pomidorów, cebuli, szczypiorku z czosnkiem,
  • Kompot z agrestu i wiśni.

Podwieczorek:

  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kiwi i czosnkiem.

Kolacja:

  • Mizeria z papryka, cukinią, cebulą, miętą,
  • Surówka z kalafiora, jabłka, kiwi, czosnku z koperkiem,
  • Mus z jabłek z truskawkami,
  • Sok z grejpfruta.

Dzień 7

Śniadanie:

  • Sok z marchwi, kiwi i jabłka,
  • Barszcz czerwony z czosnkiem i koperkiem na ciepło,
  • Sałatka z ogórka kiszonego, buraków i jabłka.

II Śniadanie:

  • Surówka z białej kapusty, zielonej sałaty, świeżego ogórka, rzodkiewek, jabłka z czosnkiem i bazylią.
  • Jabłko pieczone z cynamonem.

Obiad:

  • Zupa krem porowa,
  • Bigos z białej kapusty świeżej i kiszonej z pomidorami,
  • Surówka z jabłka, chrzanu i pomarańczy.
  • Kompot z wiśni i jabłka.

Podwieczorek:

  • Surówka z pomidorów, kiszonego ogórka, suszonych śliwek, szczypiorku z czosnkiem.

Kolacja:

  • Jabłka zapiekane z cebulą i majerankiem,
  • Surówka z porów, marchwi, jabłek i kiwi,
  • Surówka z pomidora, cebuli, szczypiorku i zielonej sałaty,
  • Sok z grejpfruta, kalarepki i cytryny.

Dzień 8

Śniadanie:

  • Barszcz z kiszonych buraków z chrzanem i koperkiem na ciepło,
  • Marchewka z porami, jabłkiem i koperkiem na ciepło.
  • Surówka ze świeżego ogórka, papryki, cebuli, suszonych moreli z czosnkiem i tymiankiem,
  • Sok z marchwi i kiwi.

II Śniadanie:

  • Surówka z kapusty kiszonej, jabłka ze szczypiorkiem
  • Jabłko pieczone z cynamonem.

Obiad:

  • Chłodnik hiszpański gazpacho,
  • Gołąbki nadziewane warzywami w sosie pomidorowym,
  • Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, porzeczkami i kiwi,
  • Niegazowana woda mineralna z cytryną.

Podwieczorek:

  • Sałatka z brokułów z jabłkiem, świeżym ogórkiem, papryką, czosnkiem i koperkiem,
  • Grejpfrut.

Kolacja:

  • Buraki zapiekane z jabłkiem i cebulą z przyprawą włoską na ciepło,
  • Surówka z selera, jabłka, kiwi i szczypiorku,
  • Surówka z pomidorów, porów, rzodkiewek, suszonych śliwek, czosnku z miętą,
  • Sok z grejpfruta,
  • Kiwi.

Dzień 9

Śniadanie:

  • Barszcz z kiszonych buraków z chrzanem i koperkiem na ciepło,
  • Kalafior gotowany na ciepło z koperkiem,
  • Surówka z marchwi, jabłka i kiwi,
  • Kompot z jabłek i agrestu.

II Śniadanie:

  • Surówka z zielonej sałaty, kiszonego ogórka, cebuli i suszonych śliwek,
  • Sok z marchwi i kiwi.

Obiad:

  • Zupa z fasolki szparagowej,
  • Leczo z pomidorami, papryką, cebulą, cukinią i z zieloną pietruszką,
  • Surówka z białej kapusty z jabłkiem, cebulą i morelami.

Podwieczorek:

  • Surówka z pomidorów, kiszonych ogórków, cebuli, suszonych śliwek z czosnkiem i szczypiorkiem,
  • Pieczonej jabłko.

Kolacja:

  • Pomidory zapiekane z kalafiorem, cebulą, ziołami i z zieleniną na ciepło,
  • Surówka z porów, kalarepki, jabłka z pomarańczą,
  • Sałatka z gotowanych buraków z jabłkiem i chrzanem,
  • Sok z jabłek i marchwi z sokiem z cytryny,
  • Jabłko.

Dzień 10

Śniadanie:

  • Sok wielowarzywny,
  • Barszcz z kiszonych buraków z koperkiem i czosnkiem na ciepło,
  • Biała kapusta z jabłkiem i warzywami na ciepło,
  • Surówka z ogórka świeżego i kiszonego z cebulą, szczypiorkiem i bazylią.

II Śniadanie:

  • Surówka z pomidorów z cebulą i szczypiorkiem na liściach sałaty,
  • Jabłko pieczone z cynamonem.

Obiad:

  • Zupa pomidorowa z warzywami,
  • Brukiew z jabłkiem duszona w sosie szczypiorkowym na ciepło,
  • Kompot z czarnych porzeczek.

Podwieczorek:

  • Surówka z parzonego selera naciowego z papryką, pomidorami i suszonymi śliwkami
  • Jabłko.

Kolacja:

  • Sok z grejpfruta,
  • Surówka z kapusty pekińskiej, świeżego ogórka, jabłka i rzodkiewek z czosnkiem i koperkiem,
  • Surówka z kalarepki, papryki z zieloną pietruszką,
  • Sok z jabłek, buraków i kiszonych ogórków z koperkiem,
  • Jabłko pieczone z cynamonem,
  • Kiwi.

Dzień 11

Śniadanie:

  • Barszcz z kiszonych buraków z chrzanem i koperkiem na ciepło,
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, papryką, kiszonym ogórkiem z czosnkiem i zieloną pietruszką,
  • Sok z marchwi i porzeczek.

II Śniadanie:

  • Surówka ze świeżych ogórków z miętą i cytryną,
  • Surówka z zielonej papryki, jabłek, kiszonego ogórka z cebulą i szczypiorkiem,
  • Kompot z jabłek,
  • Grejpfrut.

Obiad:

  • Zupa z dyni,
  • Brukiew z jabłkiem w sosie porzeczkowym na ciepło,
  • Surówka z różnokolorowej papryki, cebuli, pomidorów z zieloną pietruszką,
  • Kompot z truskawek.

Podwieczorek:

  • Surówka z kiszonej kapusty, buraków, jabłek, szczypiorku z czosnkiem,
  • Kiwi.

Kolacja:

  • Sok z marchwi, jabłek i kiwi,
  • Buraki z cebulą, papryką na ciepło.
  • Surówka z selera, jabłka i melisy,
  • Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem i czosnkiem,
  • Kompot z wiśni,
  • Jabłko.

Dzień 12

Śniadanie:

  • Sok wielowarzywny,
  • Barszcz z kiszonych buraków z czosnkiem i koperkiem na ciepło,
  • Cukinia duszona z brukselką i koperkiem na ciepło,
  • Surówka z pomidorów, rzodkwi, szczypiorku z czosnkiem i koperkiem,

II Śniadanie:

  • Surówka z ogórka świeżego i kiszonego, cebuli, szczypiorku z czosnkiem,
  • Grejpfrut.

Obiad:

  • Zupa szpinakowa z warzywami,
  • Gulasz jarski z cukinii, pomidorów, cebuli, papryki, świeżego ogórka z zieloną pietruszką na ciepło,
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem, cebulą ze szczypiorkiem,
  • Kompot z owoców jagodowych.

Podwieczorek:

  • Surówka z sałaty lodowej, pomidora, papryki, kiszonego ogórka ze szczypiorkiem i czosnkiem,
  • Jabłko.

Kolacja:

  • Sok z grejpfruta,
  • seler zapiekany z jabłkiem, cebulą z majerankiem na ciepło,
  • Surówka z pomidorów, kiszonego ogórka, papryki, cebuli z czosnkiem i ziołami,
  • Surówka wielowarzywna z sosem winegret,
  • Sok z jabłek, pomarańczy i marchwi, kiwi.

Dzień 13

Śniadanie:

  • Napój z kiszonych buraków z czosnkiem i koperkiem,
  • Brokuł z marchewką duszone na ciepło,
  • Surówka z cukinii, pomidorów, cebuli z czosnkiem,
  • Sok z marchwi.

II Śniadanie:

  • Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka, rzodkiewek i ogórka kiszonego ze szczypiorkiem,
  • Jabłko.

Obiad:

  • Barszcz ukraiński z warzywami,
  • Leczo z kabaczka, papryki, pomidorów, cebuli duszona z liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem na ciepło,
  • Surówka z marchwi, jabłka z chrzanem,
  • Woda z sokiem cytryny.

Podwieczorek:

  • Surówka z sałaty lodowej, kalafiora, pomidorów ze szczypiorkiem,
  • Pomarańcza.

Kolacja:

  • Kapusta biała duszona z papryką, cebulą z przyprawami ziołami,
  • Surówka z porów, świeżych ogórków, suszonych śliwek i jabłka,
  • Surówka z kiszonego ogórka, pomidorów, cebuli i szczypiorku,
  • Kompot z jabłek,
  • Kiwi.

Dzień 14

Śniadanie:

  • Sok z marchwi i jabłek z cytryną,
  • Surówka z pomidorów ze szczypiorkiem i cebuli,
  • Gotowany kalafior z koperkiem.
  • Napój z pokrzywy, mięty i melisy.

II Śniadanie:

  • Surówka z czerwonej kapusty, cebuli, jabłka i kiszonego ogórka,
  • Sok z czarnej porzeczki.

Obiad:

  • Kapuśniak z kiszonej kapusty z papryką, cebulą i pomidorami,
  • Burak faszerowany warzywami na ciepło,
  • Surówka z białej kapusty z jabłkiem i przyprawami ziołowymi.
  • Napój z mięty.

Podwieczorek:

  • Surówka z kiszonego ogórka, papryki i cebuli ze szczypiorkiem,
  • Sok pomidorowy.

Kolacja:

  • Kabaczek faszerowany warzywami na ciepło,
  • Surówka z porów, marchwi i jabłka z sokiem z cytryny i chrzanem,
  • Surówka z sałaty lodowej, selera i papryki,
  • Napój z owoców róży,
  • Jabłko.

Dzień 15

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Surówka z pomidora, ogórka kiszonego, selera naciowego,
  • Gotowany burak,
  • Herbata miętowa.

II Śniadanie:

  • Surówka z białej kapusty z jabłkiem,
  • Sok jabłkowy.

Obiad:

  • Zupa ogórkowa,
  • Duszona papryka nadziewana jarzynami,
  • Surówka z czerwonej kapusty z grejpfrutem.

Podwieczorek:

  • Gotowany kalafior,
  • Kompot z jabłek (z goździkami, bez cukru).

Kolacja:

  • Mus jabłkowy na ciepło,
  • Surówka z marchwi z jabłkiem,
  • Gotowana biała kapusta,
  • Sok pomidorowy,
  • Herbata z róży.

Dzień 16

Śniadanie:

  • Sok z marchwi i jabłek,
  • Surówka z białej rzodkwi, jabłka i ogórka kiszonego,
  • Pomidor z cebulą,
  • Herbata.

II Śniadanie:

  • Surówka ze świeżej kapusty, marchwi i pora.

Obiad:

  • Zupa jarzynowa,
  • Surówka z selera z jabłkiem z dodatkiem wody, soku z cytryny i soli,
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchwią, jabłkiem i porem.

Podwieczorek

  • Jabłko pieczone.

Kolacja:

  • Sałatka z gotowanych buraków z jabłkiem i cebulą,
  • Sok pomidorowy,
  • Herbata miętowa.

Dzień 17

Śniadanie:

  • Jarzyny na ciepło,
  • Utarte jabłko z chrzanem,
  • Herbata miętowa.

II Śniadanie:

  • Surówka z papryki, ogórka kiszonego, pomidora, cebuli,
  • Sok z kiszonej kapusty.

Obiad:

  • Zupa kalafiorowa,
  • Leczo jarskie,
  • Kompot z dyni z goździkami bez cukru.

Podwieczorek:

  • Kapusta kiszona z jabłkiem, szczypiorkiem,
  • Sok z czarnej porzeczki,
  • Mus jabłkowy.

Kolacja:

  • Buraczki z chrzanem na ciepło,
  • Surówka z marchwi z jabłkiem,
  • Herbata z melisy.

Dzień 18

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Gotowany kalafior
  • Pomidor ze szczypiorkiem
  • Herbata wieloowocowa.

II Śniadanie:

  • Surówka z czerwonej kapusty, por, jabłko,
  • Sok z czarnej porzeczki.

Obiad:

  • Burak faszerowany,
  • Surówka z białej kapusty z jabłkiem i przyprawami ziołowymi,
  • Sok pomidorowy.

Podwieczorek

  • Surówka z ogórka kiszonego z cebulą,
  • Herbata owocowa.

Kolacja:

  • Bigos jarski,
  • Marchew gotowana z koperkiem,
  • Tarte jabłko z rzodkiewką,
  • Sok pomidorowy,
  • Herbata wieloowocowa.

Dzień 19

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Surówka z białej kapusty z jabłkiem i cytryną.

II Śniadanie:

  • Pomidor z ogórkiem kiszonym,
  • Herbata miętowa.

Obiad:

  • Zupa kapuśniak,
  • Leczo jarskie,
  • Kompot z jabłek z goździkami.

Podwieczorek:

  • Surówka z marchwi i jabłka,
  • 1/2 grejpfruta.

Kolacja:

  • Burak gotowany,
  • Surówka z papryki czerwonej, cebuli, jabłka, ogórka kiszonego,
  • Herbata z melisy.

Dzień 20

Śniadanie:

  • Surówka z marchwi,
  • Buraczki z chrzanem na gorąco,
  • Herbata miętowa.

II Śniadanie:

  • Pomidor z ogórkiem kiszonym.

Obiad:

  • Barszcz ukraiński,
  • Surówka z sałaty pekińskiej, selera naciowego, jabłka, ogórka kiszonego, natki pietruszki i papryki,
  • Sok z marchwi.

Podwieczorek

  • Kompot jabłkowy,
  • 1/2 grejpfruta.

Kolacja:

  • Leczo jarskie z dyni,
  • Surówka z kapusty białej, cebuli, jabłka,soli,
  • Herbata owocowa.

Dzień 21

Śniadanie:

  • Kalafior gotowany,
  • Surówka z jabłkiem i chrzanem,
  • Sok wielowarzywny.

II Śniadanie:

  • Pomidor z ogórkiem kiszonym,
  • Herbata z dzikiej róży.

Obiad:

  • Papryki faszerowane,
  • Buraki na gorąco,
  • Kompot z jabłek.

Podwieczorek:

  • Surówka z pora i jabłek,
  • Sok jabłkowy.

Kolacja:

  • Surówka z ogórka kiszonego, gotowanego buraka i cebuli,
  • Surówka z świeżej kapusty, melona, jabłka
  • Herbata z hibiskusa.

Dzień 22

Śniadanie:

  • Kapusta biała gotowana,
  • Surówka z papryki, pomidora, jabłka, ogórka kiszonego, natki, sałaty, seler naciowy z kwaskiem mlekowym,
  • Sok z marchwi.

II Śniadanie:

  • Pomidor z ogórkiem kiszonym.

Obiad:

  • Barszcz ukraiński,
  • Surówka z jabłka i porów,
  • Sok z pomidorowy.

Podwieczorek

  • Surówka z białej kapusty z arbuzem,
  • Sok jabłkowy,
  • Pieczone jabłka.

Kolacja:

  • Bigos jarski,
  • Surówka z kapusty, marchwi, szczypiorku, jabłka,
  • Sok jabłkowy,
  • Herbata owocowa.

Dzień 23

Śniadanie:

  • Gotowana pietruszka i marchewka w skorupce jajka,
  • Pomidor z cebulą i kiełkami rzodkiewki,
  • Marchewka z jabłkiem i tartym chrzanem,
  • Herbata melisa

II Śniadanie:

  • Sok wielowarzywny.

Obiad:

  • Żurek z pieczarkami i warzywami,
  • Woda z cytryną.

Podwieczorek:

  • Ciasto marchewkowe bez cukru i mąki.
  • Herbata ziołowa.

Kolacja:

  • Leczo z cukinii i papryki w sosie pomidorowym,
  • Jabłko.

Dzień 24

Śniadanie:

  • Marchewka gotowana w całości,
  • Pomidor z cebulą,
  • Sok z marchwi i jabłka,
  • Herbata ziołowa.

II Śniadanie:

  • Sałata z pomidorem, ogórkiem, cukinią, papryką i sosem winegret,

Obiad:

  • Zupa z białej kapusty z warzywami,
  • Sok jabłkowy.

Podwieczorek

  • Ciasto marchewkowe bez cukru i mąki.

Kolacja:

  • Bigos jarski,
  • Herbata ziołowa,
  • Jabłko

Dzień 25

Śniadanie:

  • Gotowana brukselka,
  • Herbata owocowa.

II Śniadanie:

  • Pomidor z cebulą,
  • Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kiszonym i jabłkiem,
  • Kiwi

Obiad:

  • Zupa z białej kapusty z warzywami,
  • Grejpfrut,
  • Sok z marchwi i jabłka.

Podwieczorek:

  • Surówka z czerwonej i żółtej papryki z jabłkiem, ogórkiem kiszonym, kalarepką na liściach sałaty lodowej.

Kolacja:

  • Mus jabłkowy na ciepło,
  • Surówka z selera, dyni i jabłka,
  • Sok z marchwi,
  • Herbata wieloowocowa.

Dzień 26

Śniadanie:

  • Marchewka gotowana w całości,
  • Barszcz z kwaszonych buraków na ciepło,
  • Sok z jabłek.

II Śniadanie:

  • Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczy i soku z cytryny,
  • 1/2 Pomarańczy.

Obiad:

  • Zupa ogórkowa,
  • Biała kapusta gotowana,
  • Kompot z jabłek.

Podwieczorek:

  • Surówka z białej kapusty, grejpfruta i cytryny,
  • Sok wielowarzywny.

Kolacja:

  • Mus jabłkowy na ciepło,
  • Surówka z selera, dyni i jabłka,
  • Sok z jabłka,
  • Herbata miętowa.

Dzień 27

Śniadanie:

  • Brukselka gotowana,
  • Pomidor z cebulą, ogórkiem kiszonym, papryki,
  • Sok z ogórka kiszonego,
  • Herbata ziołowa.

II Śniadanie:

  • Surówka z białej kapusty, jabłka i przypraw ziołowych,
  • Sok z marchwi.

Obiad:

  • Zupa z zielonego groszku z warzywami,
  • Marchew gotowana,
  • Sok z marchwi.

Podwieczorek

  • Surówka z kapusty lodowej, jabłka, górka kiszonego, selera naciowego, natki, pomidora

Kolacja:

  • Papryka faszerowana warzywami i pieczarkami w sosie pomidorowym,
  • Sok z marchwi,
  • Herbata miętowa.

Dzień 28

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Surówka z pomidora, ogórka kiszonego, selera naciowego,
  • Gotowany burak,
  • Herbata miętowa.

II Śniadanie:

  • Surówka z białej kapusty z jabłkiem,
  • Sok jabłkowy.

Obiad:

  • Zupa ogórkowa,
  • Duszona papryka nadziewana jarzynami,
  • Surówka z czerwonej kapusty z grejpfrutem.

Podwieczorek:

  • Gotowany kalafior,
  • Kompot z jabłek (z goździkami, bez cukru).

Kolacja:

  • Mus jabłkowy na ciepło,
  • Surówka z marchwi z jabłkiem,
  • Gotowana biała kapusta,
  • Sok pomidorowy,
  • Herbata z róży.

Dzień 29

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony,
  •  1/2 grapefruita.

II Śniadanie:

  • Surówka z kapusta pekińskiej, 1/4 pomarańczy, cytryna,
  • Surówka z korzeń selera, marchewki, jabłka, octu jabłkowego.

Obiad:

  • Zupa cebulowa,
  • Surówka z sałaty zielonej, pomidora, cebuli,
  • Surówka z dyni, jabłka, czarna porzeczki, cytryny.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: kalafior w ziołach,
  • Jabłko.

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: jabłkowy,
  • Surówka z białej rzodkwi, jabłka, rodzynek,
  • Surówka z brokuła, ogórka kiszonego, czosnku,
  • Gotowane warzywa: bigos ze świeżej kapusty,
  • Dodatek surowych jarzyn: pomidor.

Dzień 30

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: biała kapusta, marchew, jabłko, ocet jabłkowy,
  • Surówka: brukiew, jabłko, rodzynki, zielona pietruszka.

II Śniadanie:

  • Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka,
  • Owoce: jabłko.

Obiad:

  • Zupa: jarzynowa,
  • Surówka: cukinia, jabłko, rodzynki,
  • Surówka: tarty kalafior, ogórek kiszony, czosnek.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: buraki czerwone faszerowane,
  • Owoce: arbuz.

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok pomidorowy,
  • Surówka: czarna rzepa, jabłko, marchew, zielona pietruszka,
  • Surówka: kapusta czerwona, 1/4 pomarańczy, cytryna,
  • Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną,
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony.

Dzień 31

 Śniadanie:

  •  Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki,
  • Surówka: pomidor, sałata zielona, seler stołowy, szczypiorek.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: brokuł gotowany w ziołach,
  • Owoce: 1/2 grapefruita.

Obiad:

  • Zupa: bogracz (jarzynowa zakwaszana ogórkiem kiszonym),
  • Surówka: pietruszka korzeń, jabłko, marchew, cytryna,
  • Surówka : papryka, rzodkiewka, cebula, kiszony ogórek.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa : kapusta faszerowana warzywami z przecierem pomidorowym,
  • Owoce: jabłko.

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok jabłkowy,
  • Surówka: por, truskawka, jabłko,
  • Surówka: czerwone buraki, kiszona kapusta,
  • Gotowane warzywa: leczo jarskie,
  • Dodatek surowych jarzyn: papryka.

Dzień 32

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: kiszona kapusta, marchew, jabłko, szczypiorek,
  • Surówka: brokuł tarty, jabłko, jagody, cytryna.

II Śniadanie:

  • Gotowane warzywa: cebula, zielona pietruszka,
  • Owoce: jabłko.

Obiad:

  • Zupa: pomidorowa,
  • Surówka: seler korzeń, cebula czerwona, rzodkiewka, szczypiorek,
  • Surówka:biała rzodkiew, jabłko, koperek zielony.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny,
  • Owoce: truskawki.

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany cytryną,
  • Surówka: kabaczek, jabłko, truskawki,
  • Surówka: biała kapusta, marchew, cebula, jabłko,
  • Gotowane warzywa: mus owocowy z mieszanych owoców,
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony.

Dzień 33

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna,
  • Surówka: kabaczek, marchewka, jabłko, ocet jabłkowy.

II śniadanie:

  •  Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony,
  • Owoce: 1/2 grapefruita.

Obiad:

  • Zupa: cebulowa,
  • Surówka : sałata zielona, pomidor, cebula,
  • Surówka : dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach,
  • Owoce: arbuz.

Kolacja :

  • Sok lub inny napój: sok jabłkowy,
  • Surówka: czarna rzepa, jabłko, rodzynki,
  • Surówka: kapusta czerwona, jabłko, truskawka, cytryna,
  • Gotowane warzywa: puree z korzenia pietruszki z jabłkiem, koperek,
  • Dodatek surowych jarzyn: kalarepa.

Dzień 34

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: cukinia, czarna porzeczka, jabłko,
  • Surówka: ogórek świeży, papryka czerwona.

II Śniadanie:

  • Gotowane warzywa: seler korzeń z koperkiem,
  • Owoce: jabłko.

Obiad:

  • Zupa: ogórkowa,
  • Surówka: buraki czerwone, cebula, ogórek kiszony,
  • Surówka: biała rzodkiew, jabłko, jagody.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: gołąbki jarski,
  • Owoce: melon.

Kolacja :

  • Sok lub inny napój: sok pomidorowy,
  • Surówka: brukiew, cytryna,  1/4 mandarynki,
  • Surówka: brokuł tarty, rzodkiew, czosnek, kiszony ogórek,
  • Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną lub truskawką,
  • Dodatek surowych jarzyn: pomidor.

Dzień 35

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: dynia, jabłko, rodzynki, sok z cytryny,
  • Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek, koperek.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: kiszona kapusta, zielona pietruszka,
  • Owoce: 1/2 grapefruita.

Obiad:

  • Zupa: kalafiorowa,
  • Surówka: papryka zielona, rzodkiewka, cebula,
  • Surówka: czerwona kapusta, jabłko, czarna porzeczka, cytryna.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa : kabaczek faszerowany warzywami,
  • Owoce: jabłko.

Kolacja :

  • Sok lub inny napój: sok z kapusty kiszonej,
  • Surówka: czarna rzepa, truskawka, jabłko,
  • Surówka: seler stołowy, jabłko, sok z cytryny,
  • Gotowane warzywa: cukinia duszona z jabłkiem, cytryna
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony.

 

Dzień 36

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki,
  • Surówka: kiszone ogórki, cebula.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: pietruszka korzeń,
  • Owoce: jabłko.

Obiad:

  •  Zupa: z pora,
  • Surówka: sałata zielona, pomidor, szczypiorek,
  • Surówka: kapusta pekińska, jabłko, jagody.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: brokuł,
  • Owoce: truskawki.

Kolacja :

  • Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany kwasem mlekowym (Avit),
  • Surówka: czerwone buraki, jabłko, rodzynki,
  • Surówka: kapusta biała, marchewka, szczypiorek,
  • Gotowane warzywa: mus jabłkowy,
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony.

 

Dzień 37

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: brukiew, jabłko, cytryna,
  • Surówka: tarty brokuł, kiszony ogórek, czosnek.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: dynia z wiśniami,
  • Owoce: 1/2 grapefruita.

Obiad:

  • Zupa: marchwiowa,
  • Surówka: papryka, rzodkiewka, kiszony ogórek,
  • Surówka: czerwona kapusta, arbuz, sok z cytryny.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: gołąbki warzywne,
  • Owoce: melon.

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok jabłkowy,
  • Surówka: biała rzodkiew, jabłko, truskawka,
  • Surówka: kabaczek, jabłko, jagody,
  • Gotowane warzywa: puree z dyni,
  • Dodatek surowych jarzyn: kalarepa.

 

Dzień 38

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: świeża kapusta, jabłko, cebula,
  • Surówka: marchew, jabłko, koperek.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: por,
  • Owoce: jabłko.

Obiad:

  • Zupa: koperkowa,
  • Surówka: pomidor, czerwona cebula, ogórek kiszony,
  • Surówka : dynia, rodzynki, cytryna.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa : kabaczek faszerowany warzywami,
  • Owoce: arbuz.

Kolacja :

  • Sok lub inny napój: sok wielowarzywny,
  • Surówka: czarna rzepa, jabłko, pietruszka zielona,
  • Surówka: seler korzeń, jabłko, czarne jagody,
  • Gotowane warzywa: jabłko pieczone,
  • Dodatek surowych jarzyn: rzodkiewki.

 

Dzień 39

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: kapusta pekińska, 1/4 mandarynki,
  • Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: seler korzeń, koperek zielony,
  • Owoce: 1/2 grapefruita.

Obiad:

  • Zupa: cebulowa,
  • Surówka: sałatka z owoców (jabłko, grapefruit, kiwi),
  • Surówka: ogórki małosolne, koperek.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach,
  • Owoce: jabłko.

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok pomidorowy,
  • Surówka: czerwone buraki, cebula, ogórek kiszony,
  • Surówka: brukiew, marchew, czarna porzeczka,
  • Gotowane warzywa: bigos warzywny z kiszonej kapusty,
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony.

 

Dzień 40

Śniadanie:

  • Sok z marchwi
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: cukinia, jabłko, malina,
  • Surówka: biała kapusta, marchew, cytryna.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka,
  • Owoce: jabłko.

Obiad:

  •  Zupa: z brukselki,
  • Surówka: sałata zielona, papryka, cebula,
  • Surówka: czerwona kapusta, 1/4 pomarańczy.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny,
  • Owoce: mieszanka owocowa.

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok grapefruitowy,
  • Surówka: kiszona kapusta, czerwone buraki,
  • Surówka: seler, jabłko, truskawki,
  • Owoce: kilka truskawek,
  • Dodatek surowych jarzyn: papryka.

 

Dzień 41

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: kapusta pekińska, jabłko, marchew,
  • Surówka: kalafior tarty, ogórek kiszony, czosnek.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: brukiew, koperek,
  • Owoce: 1/2 grapefruita.

Obiad:

  •  Zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty,
  • Surówka: dynia, jabłko, rodzynki,
  • Surówka: pomidory, rzodkiewka, szczypiorek.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa: puree z marchwi,
  • Owoce: truskawki.

Kolacja :

  • Sok lub inny napój: sok z kiszonej kapusty,
  • Surówka: brukiew, marchew, melon,
  • Surówka: czarna rzepa, jabłko, cytryna,
  • Gotowane warzywa: kabaczek duszony,
  • Dodatek surowych jarzyn: pomidor.

 

Dzień 42

Śniadanie:

  • Sok z marchwi,
  • Zakwas buraczany,
  • Surówka: biała kapusta, jabłko, cebula, nać pietruszki,
  • Surówka: seler korzeń, marchewka, sok z cytryny.

II śniadanie:

  • Gotowane warzywa: marchew, koperek,
  • Owoce: jabłko.

Obiad:

  • Zupa: selerowa,
  • Surówka : papryka, cebula, rzodkiewka, szczypiorek,
  • Surówka : kabaczek, jabłko, koperek.

Podwieczorek:

  • Gotowane warzywa : brokuł,
  • Owoce: arbuz.

Kolacja :

  • Sok lub inny napój: sok pomidorowy,
  • Surówka: biała rzodkiew, jabłko, maliny,
  • Surówka: czerwone buraki, jabłko,
  • Gotowane warzywa: bigos ze słodkiej kapusty,
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony.

 

 

Close